18 iunie 2008

rutina.obisnuinta.


discutam cu cineva despre fosti prieteni...relatii...viata....
rutina a ajuns sa ocupe un loc foarte important in vietile noastre. obisnuinta. din obisnuinta ne trezim dimineata, ne uitam in oglinda, ne aranjam, bem o cafea, mergem la servici/scoala/facultate. facem toate astea pentru ca ne-au intrat in ritm. in viata cotidiana. ni se pare normal sa ne facem "ritualul" zilnic pentru ca facand acelasi lucru repetat...ne intra in obisnuinta.
oare este tot o obisnuinta, o normalitate sa avem pe cineva? este firesc sa ne raportam la cineva, pe care sa iubim, sa strangem in brate, cu care sa ne plimbam si toate cele. dar oare facem toate astea pentru ca simtitm sau doar pentru ca este normal sa ai pe cineva, ca ai avut o relatie mai lunga cu cineva si ti-a intrat in obisnuinta sa suni pe cineva dimineata cand te trezesti si seara inainte sa te culci?
am ajuns noi sa iubim mecanic? sa facem tot ceea ce facem mecanic? sa avem o viata monotona? majoritatea dintre noi da...facem acelasi lucru repetat, ne intalnim cu aceiasi oameni, mergem in aceleasi locuri, repetam si repetam....dar la sfarsitul zilei...unde este fericirea? sentimentul ca ai facut ceva util si interesat? dorinta ca maine sa faci altceva nou si amuzant? nu mai este. pentru ca repeti. zilele parca sunt trase la xerox. schimba ceva! ia atitudine! nu lasa rutina sa iti controleze viata.

Un comentariu:

Anonim spunea...

din pacate ai foarte mare dreptate... pana si iubirea tinde sa devina o simpla obisnuinta. iubirea care, prin definitie, este cel mai nobil sentiment, cel mai special. dar mai e special? poate...la inceput. dar dupa intervine rutina. de ce? de ce facem lucruri si simtim lucruri doar pentru ca asa TREBUIE? nu trebuie! nu trebuie sa facem ce fac altii, nu trebuie sa facem mereu si mereu aceleasi lucruri. incetul cu incetul, cand suntem pusi in fata unor situatii neasteptate, care ies cu totul din rutina de zi cu zi, reactionam socant. sau nici macar nu stim cum sa reactionam. si acum revenind la iubire si la a avea pe cineva...nimic nu ar trebui planificat. toate ar trebui sa vina pe loc, din suflet, pur si simplu. fara aniticipare. fara sa gandim inainte. sau cum ar spune Nike, "Just do it" (:D). stop rutinei.